Praten over geld

Agapè-medewerkers zijn afhankelijk van giften. De gever is direct betrokken bij de medewerker waarvoor hij/zij geeft. Iedere medewerker is zelf verantwoordelijk voor het opbouwen van een kring van ‘vrienden’ die met financiën en gebed ondersteunt.

Komen we tekort?

De Heer Jezus belooft dat, als we gehoor blijven geven aan Zijn roeping, we ons geen zorgen hoeven maken. We bidden (en geloven dat God voorziet) en werken (mensen uitdagen om financieel mee te helpen). We letten niet zozeer op wat ons ontbreekt, maar vooral op wat we ontvangen. De Bijbel zegt zo mooi dat de arbeider zijn loon waard is. Daarom maken we zonder schroom bekend hoe het financieel gaat.

We hebben nog ongeveer 500 per maand extra nodig, waarvan de helft op korte termijn. Het gaat er niet zozeer om dat we een hoger inkomen wensen, maar om inflatie en teruggang in inkomsten uit giften te compenseren. Regelmatig stoppen ondersteuners, omdat ze met pensioen gaan of overlijden. Huidige ondersteuners geven tussen 5 en 250 per maand, waarbij het gemiddelde zo’n € 50 per maand is. Dat geeft wat zicht op de uitdaging waarvoor we staan.

Waarvoor worden de giften gebruikt?

De giften die voor ons aan Agapè gegeven worden, zijn ter dekking van werkkosten (telefoon, porti, reiskosten in Nederland, trainings-conferenties, administratie e.d.) en ons inkomen. Gelukkig stelt Agapè Europa een budget ter beschikking voor onze internationale reis– en telefoonkosten.

Giften geven via stichting Agapè

Giften die via stichting Agapè aan ons gegeven worden, zijn fiscaal aftrekbaar en kunnen overgemaakt worden naar giro 1021474 of bank 483638846 t.n.v. Stichting Agapè, met vermelding van ‘Familie Pruis (25)’. Het adres van de stichting is: Stichting Agapè, Postbus 271. 3940 AG Doorn.

Online een machtiging afgeven om ons financieel te gaan ondersteunen kan ook. Ga daarvoor naar de website van Agapè (of klik op onderstaande  link):

Machtiging afgeven aan stichting Agapè  (Voor regelmaat in ons inkomen zijn maandelijkse giften praktischer dan incidentele giften. Let er vooral op dat in het vakje ‘code’ onder ‘bestemming’ code 25 wordt ingevuld als de giften voor ons bedoeld zijn).

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s